Impregneermiddel kopen? | Bestel direct impregneermiddel.

Het impregneren van kerstbomen

Echte kerstbomen impregneren?

Levende kerstbomen, nou die met kluit zijn in ieder geval nog levend; de bomen zonder kluit zijn afgezaagd en blijven nog een bepaalde periode groen voor ze toch ook echt dood gaan. In ieder geval de echte kerstboom. Wanneer jij een van de mensen bent die nog graag een echte boom in huis heeft, doe je er verstandig aan om je eens te verdiepen in het impregneren van je kerstboom. Het impregwat? Het impregneren ja, dan laat je je kerstboom behandelen met een brandwerend middel waardoor je kerstboom een stuk veiliger is. En waardoor deze indien er brand mocht ontstaan niet binnen twee minuten dusdanig in lichterlaaie staat dat je er niet meer tegen kunt blussen. Met name bomen die zonder kluit zijn kunnen zeer brandgevaarlijk zijn en ernstige schade aan huizen veroorzaken. Dus koop jij dit jaar een echte kerstboom? Is deze zonder kluit? Of ben jij een van de mensen die zijn kerstboom te weinig water geeft? Dan is impregneren zeker iets voor jou.

kerstboom

Kunstbomen impregneren?

Wanneer je een kunstboom koopt, let er dan goed op dat deze gemaakt is van een onbrandbaar of brandvertragend materiaal. Wanneer je een heel oud exemplaar hebt is het zeker de moeite waard om eens te kijken of het alsnog zin heeft om deze met een brandwerend middel te (laten)impregneren. Want ook kunstbomen kunnen in de brand vliegen en ook deze werken over het algemeen brand versnellend. Impregneren kan levens en huizen redden.

Kunstkerstboom versus echte kerstboom

Ik kan wel een heel verhaal gaan ophangen dat het kopen van een kerstboom een geval van smaak is en van nostalgie, maar wanneer jij moeder bent van vijf kinderen en je hebt een kat en een hond kan ik me heel goed indenken dat je een kunstboom aanschaft, of je nu vroeger wel of niet altijd een echte boom had staan. En wanneer we ver genoeg terug de tijd in gaan bestonden er nog helemaal geen kunstbomen dus in dat geval zou de echte dennenboom gewoon voor de volle 100% de meest nostalgische waarde hebben. Maar het kiezen van een kerstboom gaat om  meer dan alleen de brandveiligheid, al speelt het tegenwoordig steeds vaker een punt om een kunstboom aan te schaffen. De nieuwe modellen zijn vrijwel allemaal gemaakt van brandwerende materialen zodat je met een gerust hart de boom kunt gaan versieren, zodat de gezelligheid weer in huis komt.